Έναρξη δηλώσεων μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου 2022-2023

Έναρξη δηλώσεων μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου 2022-2023

Όλοι οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, με εξάμηνο φοίτησης από 2ο και πάνω, πρέπει να εισέλθουν στο Φοιτητολόγιο: https://services.uniwa.gr/  για να δηλώσουν, ηλεκτρονικά, τα μαθήματα που διδάσκονται στο χειμερινό εξάμηνο 2022-2023.

Την χειμερινή περίοδο διδάσκονται και επιλέγονται τα μαθήματα από τα μονά εξάμηνα: Α’, Γ’, Ε’, Ζ’
σύμφωνα με το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που βρίσκεται εδώ.

Οι δηλώσεις μαθημάτων, για το χειμ. εξ. 2022-2023, θα πραγματοποιηθούν από   14/10/2022 και ώρα 15.00   έως   23/10/2022.

Όλες οι δηλώσεις μαθημάτων θα γίνουν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, στο Φοιτητολόγιο.

Η Γραμματεία ΔΕΝ θα δεχθεί καμία δήλωση μαθημάτων εκτός συστήματος.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!

  1. Οι φοιτητές πριν προβούν στην δήλωση των μαθημάτων τους θα πρέπει να διαβάσουν προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας για την αποφυγή λαθών.
  2. Οι φοιτητές μπορούν να τροποποιήσουν, με αλλαγή ή συμπλήρωση μαθημάτων, τις δηλώσεις τους μόνο ηλεκτρονικά και όσο διαρκεί η περίοδος των δηλώσεων, για το χειμερινό εξάμηνο 2022-2023.
  3. Από 27/10/2022, οι φοιτητές θα μπορούν να δουν, στο φοιτητολόγιο, την οριστικοποιημένη δήλωση μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο 2022-2023.
  4. Ισχύει ΜΟΝΟ η οριστικοποιημένη δήλωση μαθημάτων. Οι φοιτητές δεν μπορούν να συμμετέχουν στην εξέταση μαθήματος το οποίο ΔΕΝ είναι δηλωμένο. Βαθμολογίες σε μαθήματα που δεν δηλώθηκαν, δεν καταχωρούνται.
  5. Τα δηλωμένα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2022-2023 θα εξεταστούν κατά την εξεταστική της χειμερινής περιόδου 2022-2023. Για την επαναληπτική εξεταστική αυτών των μαθημάτων, το Σεπτέμβριο 2023, δεν υποβάλλεται ξεχωριστή ή νέα δήλωση.
  6. Η εγγραφή και επιλογή μαθημάτων στο eclass/moodle ΔΕΝ αποτελεί δήλωση μαθημάτων.
  7. Κατ’ εξαίρεση και μόνο για τους νεοεισαχθέντες πρωτοετείς φοιτητές ακαδ. έτους 2022-2023, η δήλωση μαθημάτων του Α’ εξαμήνου, για το χειμερινό εξάμηνο 2022-2023, γίνεται από τη Γραμματεία. Από το Β’ εξάμηνο καθώς και στα  επόμενα εξάμηνα, οι φοιτητές έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν, στο Φοιτητολόγιο, τα μαθήματα που παρακολουθούν και στα οποία θα εξεταστούν σε κάθε εξάμηνο.

 

 

Π Ε Ρ Ι Ο Ρ Ι Σ Μ Ο Ι      Δ Η Λ Ω Σ Η Σ      Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ω Ν

 

Α. Όριο ωρών στο σύνολο των δηλωμένων μαθημάτων, ανά εξάμηνο.

Εξάμηνο φοίτησης Όριο ωρών
από 1ο  μέχρι  8ο 38 ώρες
από 9ο  και   πάνω 52 ώρες

 

 

Β. Προαπαιτούμενα μαθήματα

Οι φοιτητές του Τμήματος, απαιτείται να έχουν παρακολουθήσει και να έχουν εξεταστεί επιτυχώς σε προαπαιτούμενα μαθήματα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη δήλωση, παρακολούθηση και εξέταση των εξαρτημένων από αυτά μαθημάτων. Σύμφωνα με τις με αριθ. 4/05.03.2020 και 10/18.06.2021 αποφάσεις Συνέλευσης του Τμήματος ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ορίστηκαν τα παρακάτω προαπαιτούμενα μαθήματα, για τους φοιτητές με εξάμηνο φοίτησης από 1ο έως 8ο, ως εξής:

  • Το μάθημα «ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ» έχει προαπαιτούμενοτο μάθημα «ΑΡΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ».
  • Το μάθημα «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ» έχει προαπαιτούμενοτο μάθημα «ΑΡΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ».
  • Το μάθημα «ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» έχει δύο προαπαιτούμενα:το μάθημα «ΑΡΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ» και το μάθημα «ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ».

Link: http://www.ba.uniwa.gr/proapaitoymena-mathimata/  

ΕπεξήγησηΔΕΝ μπορεί να δηλωθεί, στο Φοιτητολόγιο, το μάθημα «Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική» στο επόμενο εαρινό εξάμηνο, αν δεν έχει ήδη προβιβάσιμο βαθμό το μάθημα «Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής» στο τρέχον χειμερινό εξάμηνο. Ομοίως και για τα άλλα μαθήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα προαπαιτούμενα μαθήματα ΔΕΝ ισχύουν στους επί πτυχίω φοιτητές, με εξάμηνο φοίτησης από 9ο  και πάνω.

 

Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής

1ο εξαμ., Υποχρεωτικό

 

Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική

2ο εξαμ., Υποχρεωτικό

 

Ανάλυση Λογιστικών Καταστάσεων

5ο εξαμ., Υποχρεωτικό – Κατεύθυνση ΔΕ

5ο εξαμ., Υποχρεωτικό Επιλογής – Κατεύθυνση ΜΚΤ

5ο εξαμ., Υποχρεωτικό – Κατεύθυνση ΠΣΛΑ

 

 

Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής

1ο εξαμ., Υποχρεωτικό

 

Διοικητική Λογιστική

4ο εξαμ., Υποχρεωτικό

 

 

Γ. Επιλογή Κατεύθυνσης

Από το 5ο εξάμηνο φοίτησης και πάνω, όλοι οι φοιτητές υποχρεούνται  να επιλέξουν μία Κατεύθυνση και να δηλώσουν έστω ένα από τα μαθήματα αυτής.

 

Δ. Δήλωση μαθημάτων και δήλωση συγγραμμάτων στον «ΕΥΔΟΞΟ»

Η δήλωση μαθημάτων στο Φοιτητολόγιο θα πρέπει να ταυτίζεται με την δήλωση συγγραμμάτων στον «ΕΥΔΟΞΟ». Δηλαδή, ΔΕΝ μπορείτε να δηλώσετε και να παραλάβετε κάποιο σύγγραμμα από τον «ΕΥΔΟΞΟ», αν δεν έχετε δηλώσει το αντίστοιχο μάθημα στο Φοιτητολόγιο.

Μετά την διασταύρωση των στοιχείων των δύο συστημάτων, αν διαπιστωθεί ότι έχετε παραλάβει σύγγραμμα το οποίο δεν έχετε δηλώσει, θα πρέπει να το επιστρέψετε αλλιώς δεν θα μπορέσετε να δηλώσετε συγγράμματα στο επόμενο εξάμηνο.

 

Ε. Αίτηση για Βελτίωση Βαθμολογίας

Δείτε την ανακοίνωση εδώ.