Έναρξη δηλώσεων μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο 2022-2023.

Έναρξη δηλώσεων μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο 2022-2023.

Όλοι οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, θα πρέπει να εισέλθουν στο Φοιτητολόγιο: https://services.uniwa.gr/  για να δηλώσουν, ηλεκτρονικά, τα μαθήματα που διδάσκονται στο εαρινό εξάμηνο 2022-2023.

Την εαρινή περίοδο διδάσκονται και επιλέγονται τα μαθήματα από τα ζυγά εξάμηνα: Β’, Δ’, Στ’, Η’.

Οι δηλώσεις μαθημάτων, για το εαρινό εξάμηνο 2022-2023,
θα πραγματοποιηθούν από Τετάρτη 08/03/2023  έως  Κυριακή 26/03/2023.

Όλες οι δηλώσεις μαθημάτων γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, στο Φοιτητολόγιο.

Η Γραμματεία ΔΕΝ δέχεται καμία δήλωση μαθημάτων εκτός συστήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

1.Οι φοιτητές πριν προβούν στην δήλωση των μαθημάτων τους, θα πρέπει να διαβάσουν προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας που επισυνάπτονται για την αποφυγή λαθών.

2.Οι φοιτητές μπορούν να τροποποιήσουν, με αλλαγή ή συμπλήρωση μαθημάτων, τις δηλώσεις τους μόνο ηλεκτρονικά και όσο διαρκεί η περίοδος των δηλώσεων, για το εαρινό εξάμηνο 2022-2023.

3.Μετά τη λήξη των δηλώσεων, οι φοιτητές θα μπορούν να δουν, στο φοιτητολόγιο, την οριστικοποιημένη δήλωση μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο 2022-2023.

4.Ισχύει ΜΟΝΟ η οριστικοποιημένη δήλωση μαθημάτων. Οι φοιτητές δεν μπορούν να συμμετέχουν στην εξέταση μαθήματος το οποίο ΔΕΝ είναι δηλωμένο. Δεν καταχωρούνται βαθμολογίες σε μαθήματα που δεν δηλώθηκαν στο φοιτητολόγιο.

5.Τα δηλωμένα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου 2022-2023 θα εξεταστούν κατά την Α’ εξεταστική εαρινή περίοδο 2022-2023. Για την επαναληπτική εξέταση αυτών των μαθημάτων, το Σεπτέμβριο 2023, δεν υποβάλλεται ξεχωριστή ή νέα δήλωση.

6.Η εγγραφή και επιλογή μαθημάτων στο eclass ή στο moodle ΔΕΝ αποτελεί δήλωση μαθημάτων.

7.Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορά και στους Πρωτοετείς/Μετεγγραφόμενους Φοιτητές του Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023.

 

  Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεχτικά τους παρακάτω περιορισμούς που ισχύουν στη δήλωση των μαθημάτων.

Α. Όριο ωρών: Οι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν μαθήματα, στο φοιτητολόγιο, με σύνολο ωρών ανάλογα με το εξάμηνο της φοίτησής τους.

-Αν το εξάμηνο φοίτησης είναι: από 1ο  μέχρι  8ο, τότε το όριο ωρών είναι: 38 ώρες.

-Αν το εξάμηνο φοίτησης είναι: 9ο  ή μεγαλύτερο, τότε το όριο ωρών είναι: 52 ώρες.

Β. Προαπαιτούμενα μαθήματα: Οι φοιτητές του Τμήματος, απαιτείται να έχουν παρακολουθήσει και να έχουν εξεταστεί επιτυχώς σε προαπαιτούμενα μαθήματα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη δήλωση, παρακολούθηση και εξέταση των εξαρτημένων από αυτά μαθημάτων. Σύμφωνα με τις με αριθ. 4/05.03.2020 και 10/18.06.2021 αποφάσεις Συνέλευσης του Τμήματος ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ορίστηκαν τα παρακάτω προαπαιτούμενα μαθήματα, για τους φοιτητές με εξάμηνο φοίτησης από 1ο έως 8ο, ως εξής:

-Το μάθημα «ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ» έχει προαπαιτούμενο
το μάθημα «ΑΡΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ».

-Το μάθημα «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ» έχει προαπαιτούμενο
το μάθημα «ΑΡΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ».

-Το μάθημα «ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» έχει δύο προαπαιτούμενα:
το μάθημα «ΑΡΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ» και
το μάθημα «ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ».

Link: http://www.ba.uniwa.gr/proapaitoymena-mathimata/  

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα προαπαιτούμενα μαθήματα ΔΕΝ ισχύουν για τους επί πτυχίω φοιτητές, με εξάμηνο φοίτησης  9ο  ή μεγαλύτερο.

Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής,
1ο εξαμ., Υποχρεωτικό
Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική,
2ο εξαμ., Υποχρεωτικό

Ε π ε ξ ή γ η σ η: ΔΕΝ μπορεί να δηλωθεί, στο Φοιτητολόγιο, το μάθημα «Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική» στο τρέχον εαρινό εξάμηνο, αν δεν έχει ήδη προβιβάσιμο βαθμό το μάθημα «Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής» από προηγούμενο χειμερινό εξάμηνο.

Ανάλυση Λογιστικών Καταστάσεων,
5ο εξαμ., Υποχρεωτικό – Κατεύθυνση ΔΕ
5ο εξαμ., Επιλογής – Κατεύθυνση ΜΚΤ
5ο εξαμ., Υποχρεωτικό – Κατεύθυνση ΠΣΛΑ

Ε π ε ξ ή γ η σ η: ΔΕΝ μπορεί να δηλωθεί, στο Φοιτητολόγιο, το μάθημα «Ανάλυση Λογιστικών Καταστάσεων» στο τρέχον εαρινό εξάμηνο, αν δεν έχουν ήδη προβιβάσιμο βαθμό το μάθημα «Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής» από προηγούμενο χειμερινό εξάμηνο και το μάθημα «Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική» από προηγούμενο εαρινό εξάμηνο.

 

Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής,
1ο εξαμ., Υποχρεωτικό
Διοικητική Λογιστική,
4ο εξαμ., Υποχρεωτικό

Ε π ε ξ ή γ η σ η: ΔΕΝ μπορεί να δηλωθεί, στο Φοιτητολόγιο, το μάθημα «Διοικητική Λογιστική» στο τρέχον εαρινό εξάμηνο, αν δεν έχει ήδη προβιβάσιμο βαθμό το μάθημα «Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής» από προηγούμενο χειμερινό εξάμηνο.

Γ. Επιλογή Κατεύθυνσης: Στο 5ο εξάμηνο φοίτησης όλοι οι φοιτητές υποχρεούνται  να επιλέξουν μία Κατεύθυνση και να δηλώσουν έστω ένα από τα μαθήματα αυτής.
Το Τμήμα προσφέρει τις εξής κατευθύνσεις:
▪ Διοικητική των Επιχειρήσεων (Μάνατζμεντ)
▪ Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας
▪ Μάρκετινγκ
▪ Πληροφοριακών Συστημάτων & Λήψης Αποφάσεων
Η επιλογή Κατεύθυνσης γίνεται μέσα στο Φοιτητολόγιο. Αρχικά, θα επιλέξετε την “Περίοδο δήλωσης” και αμέσως μετά θα επιλέξετε την “Δήλωση Κατεύθυνσης”. Συστήνεται να συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας για την αποφυγή λαθών.
Επισημαίνεται ότι χωρίς την επιλογή Κατεύθυνσης ΔΕΝ εμφανίζονται, στο φοιτητολόγιο, για επιλογή τα μαθήματα από τα εξάμηνα
Στ’ και Η’.

Δ. Δήλωση μαθημάτων και δήλωση συγγραμμάτων στον «ΕΥΔΟΞΟ»: Η δήλωση μαθημάτων στο Φοιτητολόγιο θα πρέπει να ταυτίζεται με την δήλωση συγγραμμάτων στον «ΕΥΔΟΞΟ». Δηλαδή, ΔΕΝ μπορείτε να δηλώσετε και να παραλάβετε κάποιο σύγγραμμα από τον «ΕΥΔΟΞΟ», αν δεν έχετε ήδη δηλώσει το αντίστοιχο μάθημα στο Φοιτητολόγιο.

Μετά την διασταύρωση των στοιχείων των δύο συστημάτων, αν διαπιστωθεί ότι έχετε παραλάβει σύγγραμμα το οποίο δεν έχετε δηλώσει, θα πρέπει να το επιστρέψετε αλλιώς δεν θα μπορέσετε να δηλώσετε και να παραλάβετε συγγράμματα στο επόμενο εξάμηνο.

 Ε. Αίτηση για Βελτίωση Βαθμολογίας: Δείτε την ανακοίνωση εδώ.