Έναρξη δηλώσεων μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου 2023-2024.

Έναρξη δηλώσεων μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου 2023-2024.

Όλοι οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, που βρίσκονται στο 2ο εξάμηνο φοίτησης ή σε μεγαλύτερο, πρέπει να εισέλθουν στο Φοιτητολόγιο: https://services.uniwa.gr/  για να δηλώσουν, ηλεκτρονικά, τα μαθήματα που διδάσκονται στο χειμερινό εξάμηνο 2023-2024.

Την χειμερινή περίοδο διδάσκονται και επιλέγονται τα μαθήματα από τα μονά εξάμηνα: Α’, Γ’, Ε’, Ζ’
σύμφωνα με το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που βρίσκεται εδώ.

Οι δηλώσεις μαθημάτων, για το χειμερινό εξάμηνο 2023-2024, θα πραγματοποιηθούν από   06/10/2023   έως   22/10/2023.

Όλες οι δηλώσεις μαθημάτων θα γίνουν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, στο Φοιτητολόγιο.

Η Γραμματεία ΔΕΝ θα δεχθεί καμία δήλωση μαθημάτων εκτός συστήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
1.Οι φοιτητές πριν προβούν στην δήλωση των μαθημάτων τους θα πρέπει να διαβάσουν προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας για την αποφυγή λαθών.
2.Οι φοιτητές μπορούν να τροποποιήσουν, με αλλαγή ή συμπλήρωση μαθημάτων, τις δηλώσεις τους μόνο ηλεκτρονικά και όσο διαρκεί η περίοδος των δηλώσεων, για το χειμερινό εξάμηνο 2023-2024.
3.Μετά τη λήξη των δηλώσεων, οι φοιτητές θα μπορούν να δουν, στο φοιτητολόγιο, την οριστικοποιημένη δήλωση μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο 2023-2024.
4.Ισχύει ΜΟΝΟ η οριστικοποιημένη δήλωση μαθημάτων. Οι φοιτητές δεν μπορούν να συμμετέχουν στην εξέταση μαθήματος το οποίο ΔΕΝ είναι δηλωμένο. Βαθμολογίες σε μαθήματα που δεν δηλώθηκαν, δεν καταχωρούνται.
5.Τα δηλωμένα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2023-2024 θα εξεταστούν κατά την εξεταστική της χειμερινής περιόδου 2023-2024. Για την επαναληπτική εξεταστική αυτών των μαθημάτων, το Σεπτέμβριο 2024, δεν υποβάλλεται ξεχωριστή ή νέα δήλωση.
6.Η εγγραφή και επιλογή μαθημάτων στο eclass/moodle ΔΕΝ αποτελεί δήλωση μαθημάτων.

Κατ’ εξαίρεση και μόνο για τους νεοεισαχθέντες πρωτοετείς φοιτητές ακαδ. έτους 2023-2024, η δήλωση μαθημάτων στο Α’ εξάμηνο, για το χειμερινό εξάμηνο 2023-2024, γίνεται από τη Γραμματεία. Από το Β’ εξάμηνο καθώς και στα  επόμενα εξάμηνα, οι φοιτητές έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν, στο Φοιτητολόγιο, τα μαθήματα που παρακολουθούν και στα οποία θα εξεταστούν σε κάθε εξάμηνο.

 

  Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεχτικά τους παρακάτω περιορισμούς που ισχύουν στη δήλωση των μαθημάτων.

Α. Όριο ωρών: Οι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν μαθήματα, στο φοιτητολόγιο, με σύνολο ωρών ανάλογα με το εξάμηνο της φοίτησής τους.
-Αν το εξάμηνο φοίτησης είναι, από 1ο  μέχρι  8ο, τότε το όριο ωρών είναι: 38 ώρες.
-Αν το εξάμηνο φοίτησης είναι,  9ο  ή μεγαλύτερο, τότε το όριο ωρών είναι: 52 ώρες.

Β. Προαπαιτούμενα μαθήματα: Οι φοιτητές του Τμήματος, απαιτείται να έχουν παρακολουθήσει και να έχουν εξεταστεί επιτυχώς σε προαπαιτούμενα μαθήματα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη δήλωση, παρακολούθηση και εξέταση των εξαρτημένων από αυτά μαθημάτων. Σύμφωνα με τις με αριθ. 4/05.03.2020 και 10/18.06.2021 αποφάσεις Συνέλευσης του Τμήματος ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ορίστηκαν τα παρακάτω προαπαιτούμενα μαθήματα, για τους φοιτητές με εξάμηνο φοίτησης από 1ο έως 8ο, ως εξής:

-Το μάθημα «ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ» έχει προαπαιτούμενο
το μάθημα «ΑΡΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ».

-Το μάθημα «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ» έχει προαπαιτούμενο
το μάθημα «ΑΡΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ».

-Το μάθημα «ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» έχει δύο προαπαιτούμενα:
το μάθημα «ΑΡΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ» και
το μάθημα «ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ».

Link: http://www.ba.uniwa.gr/proapaitoymena-mathimata/  

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα προαπαιτούμενα μαθήματα ΔΕΝ ισχύουν για τους επί πτυχίω φοιτητές, με εξάμηνο φοίτησης 9ο  ή μεγαλύτερο.

Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής,
1ο εξαμ., Υποχρεωτικό

Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική,
2ο εξαμ., Υποχρεωτικό

Ε π ε ξ ή γ η σ η: ΔΕΝ μπορεί να δηλωθεί, στο Φοιτητολόγιο, το μάθημα «Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική» στο τρέχον εαρινό εξάμηνο, αν δεν έχει ήδη προβιβάσιμο βαθμό το μάθημα «Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής» από προηγούμενο χειμερινό εξάμηνο.

Ανάλυση Λογιστικών Καταστάσεων,
5ο εξαμ., Υποχρεωτικό – Κατεύθυνση ΔΕ ,
5ο εξαμ., Επιλογής – Κατεύθυνση ΜΚΤ ,
5ο εξαμ., Υποχρεωτικό – Κατεύθυνση ΠΣΛΑ

Ε π ε ξ ή γ η σ η: ΔΕΝ μπορεί να δηλωθεί, στο Φοιτητολόγιο, το μάθημα «Ανάλυση Λογιστικών Καταστάσεων» στο τρέχον εαρινό εξάμηνο, αν δεν έχουν ήδη προβιβάσιμο βαθμό το μάθημα «Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής» από προηγούμενο χειμερινό εξάμηνο και το μάθημα «Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική» από προηγούμενο εαρινό εξάμηνο.

 

Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής,
1ο εξαμ., Υποχρεωτικό

Διοικητική Λογιστική,
4ο εξαμ., Υποχρεωτικό

Ε π ε ξ ή γ η σ η: ΔΕΝ μπορεί να δηλωθεί, στο Φοιτητολόγιο, το μάθημα «Διοικητική Λογιστική» στο τρέχον εαρινό εξάμηνο, αν δεν έχει ήδη προβιβάσιμο βαθμό το μάθημα «Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής» από προηγούμενο χειμερινό εξάμηνο.

 

Γ. Επιλογή Κατεύθυνσης: Στο 5ο εξάμηνο φοίτησης όλοι οι φοιτητές υποχρεούνται  να επιλέξουν μία Κατεύθυνση και να δηλώσουν έστω ένα από τα μαθήματα αυτής.
Το Τμήμα προσφέρει τις εξής κατευθύνσεις:
▪ Διοικητική των Επιχειρήσεων (Μάνατζμεντ)
▪ Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας
▪ Μάρκετινγκ
▪ Πληροφοριακών Συστημάτων & Λήψης Αποφάσεων
Η επιλογή Κατεύθυνσης γίνεται μέσα στο Φοιτητολόγιο. Αρχικά, θα επιλέξετε την “Περίοδο δήλωσης” και αμέσως μετά θα επιλέξετε την “Δήλωση Κατεύθυνσης”. Συστήνεται να συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας για την αποφυγή λαθών.
Επισημαίνεται ότι χωρίς την επιλογή Κατεύθυνσης ΔΕΝ εμφανίζονται, στο φοιτητολόγιο, για επιλογή τα μαθήματα από τα εξάμηνα Ε’και Ζ’ .

Δ. Δήλωση μαθημάτων και δήλωση συγγραμμάτων στον «ΕΥΔΟΞΟ»: Η δήλωση μαθημάτων στο Φοιτητολόγιο θα πρέπει να ταυτίζεται με την δήλωση συγγραμμάτων στον «ΕΥΔΟΞΟ». Δηλαδή, ΔΕΝ μπορείτε να δηλώσετε και να παραλάβετε κάποιο σύγγραμμα από τον «ΕΥΔΟΞΟ», αν δεν έχετε ήδη δηλώσει το αντίστοιχο μάθημα στο Φοιτητολόγιο.
Μετά την διασταύρωση των στοιχείων των δύο συστημάτων, αν διαπιστωθεί ότι έχετε παραλάβει σύγγραμμα το οποίο δεν έχετε δηλώσει, θα πρέπει να το επιστρέψετε αλλιώς δεν θα μπορέσετε να δηλώσετε και να παραλάβετε συγγράμματα στο επόμενο εξάμηνο.

 Ε. Αίτηση για Βελτίωση Βαθμολογίας: Δείτε την ανακοίνωση εδώ.