Διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου Στρατηγικού Καινοτόμου Μάρκετινγκ και Τουρισμού ICSIMAT 2023

Διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου Στρατηγικού Καινοτόμου Μάρκετινγκ και Τουρισμού ICSIMAT 2023

Με μεγάλη διεθνή συμμετοχή διοργανώθηκε το 10ο επετειακό διεθνές Συνέδριο Στρατηγικού Καινοτόμου Μάρκετινγκ και Τουρισμού ICSIMAT που διεξήχθη από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2023, έχοντας αφήσει μία παρακαταθήκη επιστημονικών, επιχειρηματικών και πολιτιστικών εμπειριών στους συνέδρους που συγκεντρώθηκαν στο νησί της Ζακύνθου. Η πρωτοτυπία του συνεδρίου έγκειται στη σύζευξη της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής δράσης το οποίο αποτελεί καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, αν και είναι η σύγχρονη τάση διεθνώς.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν στο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου, η επιστημονικά υπεύθυνη του Συνεδρίου και καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Ανδρονίκη Κάβουρα, ο Αντιδήμαρχος Ζακύνθου, κ. Νικήτας Σπίνος, ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης, η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Ιονίων Νήσων, Κατερίνα Καμπάση, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κ. Πέτρος Αγγελόπουλος. Βασικός άξονας τους συνεδρίου είναι η συνεργασία των κοινωνικών φορέων, των οργάνων της τριτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό να εμπλουτίσουν την επιστημονική γνώση σε θέματα τουρισμού, εκπαίδευσης, επιχειρηματικότητας, μάρκετινγκ και νέων τεχνολογιών.

Προσκεκλημένες του συνεδρίου ήταν η ειδική σε θέματα Branding στο Πανεπιστήμο της Γλασκώβης, κ. Κλεοπάτρα Βελούτσου, και η κ. Λιζ Μεσθενέου, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του 50+Ελλάς, πρώην πρόεδρος του AGE-Platform Europe ειδική σε θέματα μεγαλύτερων ηλικιακά ατόμων. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, διεξήχθη τραπέζι ομιλιών με θέμα Success Stories From Organisations, Industry And Institutes Επιτυχημένες Πρακτικές Οργανισμών και Εταιρειών με session chair τον κ. Γιάννη Βασιλειάδη, CEO, Kyana, Greece.

Οι ομιλητές καθώς και τα θέματα που συζητήθηκαν σχετίζονται με τις προ(σ)κλήσεις, τις σύγχρονες τάσεις και τις προοπτικές στον τουρισμό και την φιλοξενία, που παρατίθενται παρακάτω:

1) Xριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, Πρόεδρος, Σύλλογος Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου με θέμα ομιλίας:Sustainable Marketing Decisions in Hospitality in Greece.

2) Ευγενία Καμπιώτη, Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Ζακύνθου και Project Manager με θέμα ομιλίας:Flash Back Zante Virtual and Augmented Reality System Presenting the City of Zakynthos before the Earthquake and Creating an Interface with the Local Market.

3) Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του μη Κυβερνητικού Οργανισμού ΚΕΑΝ και Ιδρυτικό Μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας στην Ελλάδα με θέμα ομιλίας:Diversity and Inclusion: Diversity Charter Greece. The Initiative of European Commission for Greek Businesses.

4) Tiberiu Chirilas, Δήμαρχος της Κοινότητας Vama Buzăului Commune, Romania με θέμα ομιλίας: Vama Buzăului Commune – Romania’s Newest Ecotourism Destination (Challenges and Opportunities).

5) Mihai Lucian Pascu, Διευθυντής του Συμβουλίου Brașov County Council, Romania με θέμα ομιλίας: The Brașov County’s Development and Tourism Strategies.

Οι εργασίες του συνεδρίου περιελάμβαναν επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους για την εξοικείωση των συνέδρων με την ιστορία, την κληρονομιά και τη ζωή του τόπου ώστε να αποτελέσει το συνέδριο μία βιωματική (hands on) εμπειρία για όλους στο πλαίσιο του βιώσιμου τουρισμού. Σύσσωμοι οι φορείς του νησιού συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης με την παρουσίαση αστικών παραδοσιακών χορών από το Πολιτιστικό Σωματείο Υακίνθη, τη μαντολινάτα Αναστάσιο Λευτάκης 1958, το παραδοσιακό συγκρότημα Σαρακινάδο, την επίσκεψη των συνέδρων στο Ιστορικό Πολεμικό Μουσείο Ζακύνθου και την ευγενική προσφορά της κ. Τετράδη να δειπνήσουν οι σύνεδροι στο ξενοδοχείο Ζante Park Hotel and Spa, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Χέλμη, το Κτήμα Θεριανού και την οινογαστρονονομική γωνιά που οργάνωσε το Επιμελητήριο Ζακύνθου για την εξοικείωση των συνέδρων με τα τοπικά προϊόντα..