Διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου Στρατηγικού Καινοτόμου Μάρκετινγκ και Τουρισμού ICSIMAT 2018

Διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου Στρατηγικού Καινοτόμου Μάρκετινγκ και Τουρισμού ICSIMAT 2018

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επιστημονικών δράσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων-Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διοργανώθηκε το 7ο Διεθνές Συνέδριο Στρατηγικού Καινοτόμου Μάρκετινγκ και Τουρισμού ICSIMAT 2018 (17-20 Οκτώβρη, 2018) στην Αθηναϊκή Ριβιέρα σε συνεργασία με σημαντικά Πανεπιστήμια όπως αυτά από τον Καναδά, της Ολλανδίας, της Αμερικής, της Κύπρου, της Αυστραλίας, της Σιγκαπούρης. Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου ήταν κυρίως βασισμένες στο συνδυασμό του μάρκετινγκ, του τουρισμού και της ψηφιακής επικοινωνίας, καθώς και καινοτόμους τρόπους προσέγγισης.

Το συνέδριο έχει δημιουργήσει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, ομιλίες από εξαίρετα παραδείγματα στο χώρο των επιχειρήσεων και των οργανισμών, τα πρακτικά του δημοσιεύονται σε μεγάλους εκδοτικούς οίκους (Springer, Elsevier) ενώ για το 2017 τα πρακτικά Springer έλαβαν περισσότερες από 73000 downloads και κατατάχθηκαν στο 25% της Springer. Στο συνέδριο συμμετείχαν διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες, ηγετικές επιστημονικές προσωπικότητες και διαμορφωτές γνώμης στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, (opinion makers and leaders).

Το ISCIMAT, διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, του Υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Κέας, του Δήμου Κατερίνης και του Δήμου Αίγινας. Στα πλαίσια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε βράβευση εταιρειών και οργανισμών που διαπρέπουν στο χώρο τους σε θέματα καινοτομίας, στρατηγικής, επιχειρηματικότητας, μάρκετινγκ και τουρισμού από τον πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κ. Χαράλαμπο Καρίμαλη. Την ευθύνη για την διοργάνωση του συνεδρίου είχε η Καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Κάβουρα Ανδρονίκη.