Χρήσιμες Πληροφορίες για Πρωτοετείς Φοιτητές/ Φοιτήτριες (2η Ανακοίνωση).

Χρήσιμες Πληροφορίες για Πρωτοετείς Φοιτητές/ Φοιτήτριες (2η Ανακοίνωση).

Αγαπητές νέες φοιτήτριες και αγαπητοί νέοι φοιτητές,

Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στο Τμήμα μας και να σας παραθέσουμε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για την ομαλή προσαρμογή σας στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Πανεπιστημίου μας:

Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 ξεκινούν στις 10 Οκτωβρίου 2022 σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που παρατίθεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.uniwa.gr/epikairotita/akadimaiko-imerologio/.

Οι φοιτητές/ φοιτήτριες θα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Τμήματος: http://www.ba.uniwa.gr/announcements/

Ειδικά για το πρώτο εξάμηνο φοίτησης, δεν απαιτείται η υποβολή δήλωσης μαθημάτων. Από το Β‘ εξάμηνο και σε όλα τα επόμενα εξάμηνα φοίτησης είναι υποχρέωση του φοιτητή/ της φοιτήτριας να εισέλθει στο Φοιτητολόγιο, όταν αναρτηθούν οι ημερομηνίες των δηλώσεων, για να δηλώσει τα μαθήματα που επιθυμεί να παρακολουθήσει και να εξεταστεί.

Οι φοιτητές/ φοιτήτριες του Πανεπιστημίου έχουν πρόσβαση σε πληθώρα υπηρεσιών, οι οποίες παρατίθενται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.uniwa.gr/foitites/            Φοιτητολόγιο: https://services.uniwa.gr/                    Ακαδημαϊκό email: webmail.uniwa.gr

Η αίτηση για ακαδημαϊκή ταυτότητα (φοιτητικό πάσο) υποβάλλεται από τους φοιτητές/ τις φοιτήτριες ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: https://academicid.minedu.gov.gr/ μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών και αφού προηγηθεί η χορήγηση αριθμού μητρώου και ηλεκτρονικών Ιδρυματικών κωδικών.

Για την έκδοση βεβαιώσεων/ πιστοποιητικών σπουδών οι φοιτητές/ φοιτήτριες θα συνδεθούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή Φοιτητολόγιο https://services.uniwa.gr/    για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματα στη Γραμματεία. Tα έγγραφα εκδίδονται με ψηφιακή υπογραφή και πρέπει να χρησιμοποιηθεί πρόγραμμα ανάγνωσης αρχείων pdf. Είναι γνήσια και έγκυρα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε νόμιμη χρήση.

Η χορήγηση των συγγραμμάτων πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας ΕΥΔΟΞΟΣ. Απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης από τους φοιτητές/ τις φοιτήτριες στη συγκεκριμένη υπηρεσία (http://eudoxus.gr/) σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από τη Γραμματεία.

Για θέματα σίτισης, στέγασης, στεγαστικού επιδόματος οι φοιτητές/ φοιτήτριες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας: https://merimna.uniwa.gr/.

Οι αιτήσεις για μετεγγραφή υποβάλλονται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από το Υπουργείο Παιδείας μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.

Οι φοιτητές φοιτητές/ φοιτήτριες θα πρέπει να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τη Γραμματεία μόνο μέσω των Ιδρυματικών λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που τους αποδίδονται.

Κανονισμοί και Διαδικασίες σπουδών, εξετάσεων κ.α.: http://www.ba.uniwa.gr/kanonismoi-diadikasies/