Τσερπάνης Στέφανος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) με υποτροφία του ΙΚΥ. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά (ΜΑ), στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Η.Π.Α. και μεταπτυχιακά μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μάρκετινγκ), στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ακτής, Λός Άντζελες, Καλιφόρνιας. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο (Certificate) από το Οικονομικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, Μπόουλντερ Κολοράντο, Η.Π.Α.
Σήμερα είναι μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στον τομέα Μάρκετινγκ και Ψηφιακής Οικονομίας. Διδάσκει Συμπεριφορά Καταναλωτή και Δημόσιες Σχέσεις (ΟΕ). Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής Μάρκετινγκ στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στο Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας και δίδαξε Αρχές Διαφήμισης, Εποπτεία και Διοίκηση Προσωπικού, Επιχειρησιακές Επικοινωνίες, Έρευνα Αγοράς, Διαφήμιση, Οργάνωση Εργαστηρίου, Σύγχρονη Τεχνολογία στο Μάρκετινγκ, Ποσοτικές Μέθοδοι στο Μάρκετινγκ, Διαδίκτυο - Πολυμέσα (1990-2010).
Εργάστηκε στον ΟΤΕ-COSMOTE (1988-2018), σαν εξειδικευμένο στέλεχος Marketing αρχικά στην Υπηρεσία Συντονισμού & Ελέγχου Εκμετάλλευσης καθώς και στην Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ελέγχου για την εισαγωγή του Marketing στον ΟΤΕ.
Διετέλεσε Σύμβουλος Εμπορικών Θεμάτων του Γενικού Δ/ντη Εμπορικών Θεμάτων. Ασχολήθηκε ταυτόχρονα με την διαφημιστική εκστρατεία της μετοχοποίησης και την αξιολόγηση των εξωτερικών επενδύσεων του ΟΤΕ στην Ρουμανία, Αρμενία, Βουλγαρία και Ιορδανία . Παράλληλα ασχολήθηκε με τα projects του Video on Demand και του Data Warehouse.
Διετέλεσε στέλεχος Εμπορικών Θεμάτων στο Γραφείο Εποπτείας Θυγατρικών Εταιριών για την εισαγωγή και λειτουργία του συστήματος Αναφορών & παρακολούθησης των αποτελεσμάτων θυγατρικών του Ομίλου, καθώς στην Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας Ομίλου, στην Δ/νση Διαχείρισης Κεφαλαίων & Διασφάλισης Εσόδων, και στην Δ/νση Customer Finance.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί σαν στέλεχος Μάρκετινγκ στην Rank Xerox ΑΕ, Diners Club ΑΕ και Tecnica ΑΕ.
Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Οικονομολόγων, του Οικονομικού Επιμελητηρίου και των συλλόγων αποφοίτων των Πανεπιστημίων Καλιφόρνιας και Κολοράντο των Η.Π.Α

210 5381437

stserpanis@uniwa.gr

Ε Κτίριο - Ε 23