Το ΠΑΔΑ Φιλοξενεί το 31o Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρησιακής Έρευνας 2021 (EURO 2021)

Το ΠΑΔΑ Φιλοξενεί το 31o Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρησιακής Έρευνας 2021 (EURO 2021)

Το EURO 2021 (euro2021athens.com) είναι το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρησιακής Έρευνας και Επιστήμης Μάνατζμεντ, διεθνώς, με ιστορία που ξεπερνά τα 45 χρόνια, από την πρώτη διεξαγωγή του το 1975 στις Βρυξέλλες και διοργανώνεται από την European Association of Operational Research Society.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής φιλοξενεί και υποστηρίζει την διοργάνωση του στις συνεδριακές εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης Αρχαίου Ελαιώνα, το οποίο λόγω των υγειονομικών περιορισμών πραγματοποιείται σε υβριδική μορφή από 11 έως 14 Ιουλίου 2021. Το Συνέδριο θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 2.000 εξειδικευμένοι ακαδημαϊκοί κλπ. επιστήμονες από όλες τις χώρες (και όχι μόνο από την Ευρώπη) και θα παρουσιασθεί αντίστοιχος αριθμός ερευνητικών εργασιών που θα εξελίσσονται σε περισσότερες από 50 παράλληλες Συνεδρίες.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθηγητής Παναγιώτης Καλδής, συνεχάρη τον Κοσμήτορα της Σχολής Διοικητικών Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών καθηγητή Αθανάσιο Σπυριδάκο για την ιδιαίτερη συμβολή του στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίησή του, όπως και τους λοιπούς συνεργάτες, τονίζοντας την εξαιρετική εξωστρέφεια ακαδημαϊκής ποιότητας που προσφέρει το ΠΑΔΑ και μάλιστα σε οργανώσεις μεγάλου μεγέθους και παγκόσμιας αναφοράς.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στην περιοχή της Διοικητικής Επιστήμης και της Επιχειρησιακή Έρευνας. Ειδικότερα, σχετίζεται με την εφαρμογή διεπιστημονικών προσεγγίσεων αποτελεσματικής επίλυσης πολύπλοκων προβλημάτων που ανακύπτουν στην διαχείριση και διοίκηση μεγάλων συστημάτων αποτελούμενων από ανθρώπους, μηχανές, υλικά και κεφάλαια, στη βιομηχανία, στις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και στις δημόσιες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από διεθνώς διακεκριμένους επιστήμονες και Στρογγυλά Τραπέζια σε θέματα ιδιαίτερου και επίκαιρου ενδιαφέροντος στα οποία η Επιχειρησιακή Έρευνα μπορεί να προσφέρει πρόσφορες λύσεις και κατευθύνσεις αξιόπιστης πολιτικής.

Για τις λίγες δραστηριότητες του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στις εγκαταστάσεις του ΠΑΔΑ και θα προσφερθούν μέσω ψηφιακού συστήματος εξ’ αποστάσεως σε όλους τους συνέδρους τηρείται απαρέγκλιτα το προβλεπόμενο και θεσμικά προσδιορισμένο υγειονομικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID – 19.