Επείγουσα Ενημέρωση για Πρακτική Άσκηση φοιτητών

Επείγουσα Ενημέρωση για Πρακτική Άσκηση φοιτητών

Σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης και των Γενικών Οδηγιών που πρέπει όλοι να σεβόμαστε για την προφύλαξη τη δική μας και των γύρω μας, καθώς και της ενημέρωσής μας από το γραφείο πρακτικής άσκησης, σας παραθέτουμε τα παρακάτω:

Σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες για την Πρακτική Άσκηση:

1) Όσοι φοιτητές επιθυμούν να διακόψουν αυτές τις 14 ημέρες (11/03/2020 – 24/03/2020), το δηλώνουν στη γραμματεία, η οποία το ανακοινώνει στο γραφείο πρακτικής και διακόπτονται άμεσα μέχρι να υπάρξουν νεότερες οδηγίες.

2) Σε ό,τι αφορά σε φοιτητές που υλοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε σχολικές και υγειονομικές μονάδες, η αναστολή είναι καθολική. Σε κάθε περίπτωση αναστολής – διακοπής, οι ΦΥΠΑ δηλώνουν στο ΕΡΓΑΝΗ την «αποχώρηση», επισυνάπτουν την υπουργική απόφαση (αν θέλουν να επισυνάψουν κάτι) και το στέλνουν στο γραφείο πρακτικής άσκησης. Την ημερομηνία επανέναρξης της πρακτικής τους άσκησης θα την δει το γραφείο πρακτικής άσκησης ανά περίπτωση, καθώς χρειάζεται να ακολουθηθεί κάποια διαδικασία και πάλι.

3) Η έναρξη της πρακτικής άσκησης θα πραγματοποιηθεί όταν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

4) Όσες προσκλήσεις είναι ακόμα ενεργές ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ η διαδικασία καθώς οι φοιτητές ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ να εισέρχονται στον Πανεπιστημιακό χώρο (εφόσον θεωρείται χώρος συνάθροισης κοινού) και άρα δεν θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση ή/και ένσταση στη Γραμματεία. Θα δούμε εκ νέου την πορεία τους και τις νέες ημερομηνίες.

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης αναφέρει ότι :

1) Δεν θα επιτρέπεται η προσέλευση των φοιτητών για καμία δραστηριότητα ή διαδικασία. Συστήνεται η επικοινωνία των ενδιαφερομένων να γίνεται μέσω τηλεφώνου και με χρήση ηλεκτρονικών μέσων.

2) Το ίδιο ισχύει και για τους Καθηγητές.

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος